Paulina Koeman

Wie ben ik

Wie ben ik?

Paulina Koeman
Psychotherapeut

Privé-therapeut binnen
groepspraktijken:
Studio O
Stresslabo Antwerpen

Mijn naam is Paulina  (°1968) en ik ben van opleiding cultureel antropoloog en socioloog. Ik behaalde mijn Master diploma aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.  Al snel ging mijn interesse uit naar de medische antropologie.

Er volgde een veldonderzoek naar identiteitsontwikkeling bij jongeren in Australië. Dit veldonderzoek diende als afstudeerproject. Ik volgde daarnaast verschillende opleidingen om me te scholen in het therapeutisch werken. Zo volgde ik een 4-jarige ‘solution focused’ Master therapie-opleiding aan het Korzybski instituut te Brugge. Mijn antropologische kijk ervaar ik als een goede basis voor deze geïntegreerde en krachtgerichte benadering van psychotherapie.  

Mijn loopbaan startte ik binnen de eerstelijnshulpverlening. In 2004 raakte ik meer en meer geïnteresseerd in het therapeutisch werken en sindsdien werk ik als psychotherapeut. Ik werk sinds 2004 binnen het centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Andante te Antwerpen. Daarnaast engageer ik mij sinds 2012 als privé-therapeut binnen groepspraktijken waaronder Stresslabo te Loonbeek en studio O te Antwerpen. Binnen de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen werkte ik een aantal jaren als praktijklector.

Ik heb ruime ervaring in het therapeutisch werken en werk met verschillende doelgroepen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht.

3house

3house

Ik werk mee aan het uitbouwen van een nieuwe praktijk.  Samen met 2 ervaren collega’s willen naast therapie, ruimte maken voor een groepsaanbod, workshops, etc. 

Opening in mei 2021
3house