Paulina Koeman

Wie ben ik

Wie ben ik?

Paulina Koeman
Psychotherapeut

Privé-therapeut binnen
groepspraktijken:
3House
Stresslabo Antwerpen

Mijn naam is Paulina  (°1968) en ik ben van opleiding cultureel antropoloog en socioloog. Ik behaalde mijn Master diploma aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.  Al snel ging mijn interesse uit naar de medische antropologie.

Er volgde een veldonderzoek naar identiteitsontwikkeling bij jongeren in Australië. Dit veldonderzoek diende als afstudeerproject. Ik volgde daarnaast verschillende opleidingen om me te scholen in het therapeutisch werken. Zo volgde ik een 4-jarige ‘solution focused’ Master therapie-opleiding aan het Korzybski instituut te Brugge. Mijn antropologische kijk ervaar ik als een goede basis voor deze geïntegreerde en krachtgerichte benadering van psychotherapie.  

Mijn loopbaan startte ik binnen de eerstelijnshulpverlening. In 2004 raakte ik meer en meer geïnteresseerd in het therapeutisch werken en sindsdien werk ik als psychotherapeut. Ik werk sinds 2004 binnen het centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Andante te Antwerpen. Daarnaast engageer ik mij sinds 2012 als privé-therapeut binnen groepspraktijken waaronder Stresslabo te Loonbeek en studio O te Antwerpen. Binnen de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen werkte ik een aantal jaren als praktijklector.  In 2021 richtte ik 3house mee op als ‘founder’. 3house is een groepspraktijk waar verschillende disciplines samenkomen en waar we vooral werken aan verbinding en een warm onthaal van mensen.

Ik heb ruime ervaring in het therapeutisch werken en werk met verschillende doelgroepen. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht.

3house

3house

In de praktijk werken we samen met verschillende collega’s aan een uitgebreid therapeutisch en groepsaanbod waarbij welbevinden en verbinding centraal staan. 

 
3house website