Paulina Koeman

boek

"Wat kan je van stokstaartjes leren?"

Door Paulina Koeman , Sabine Vranken
Wat kan je van stokstaartjes leren?

cover

Wat maakt dit boek zo bijzonder?

Wat kan je van stokstaartjes leren?

Samenvatting:

Dit boek reikt succesvolle interventietechnieken aan om oplossingsgericht te werken met kinderen, jongeren en gezinnen. Eerder dan op zoek te gaan naar de oorzaken van problemen, geven ze een zo gedetailleerd mogelijk beeld van hoe de toekomst eruitziet, wanneer de problemen opgelost zijn.

 

De beschreven interventietechnieken brengen de krachten en de hulpbronnen van het kind, de jongere en zijn gezin aan het licht. Ze helpen hen om eigen doelen te formuleren en een zicht te krijgen op de stappen die ze in die richting kunnen zetten. Zo krijgen ze het roer van hun leven weer in handen. De vele praktijkvoorbeelden in dit boek laten zien dat oplossingsgericht werken daadwerkelijk werkt!

 

Jeugdhulpverleners, psychotherapeuten, maar ook leerkrachten, zorgcoördinatoren, leerlingbegeleiders en CLB-medewerkers vinden in dit boek de basisvoorwaarden en een uitgebreide toolkit om oplossingsgericht werken in de praktijk te brengen.

Over de auteurs

SABINE VRANKEN is klinisch psycholoog en oplossingsgericht psychotherapeut. Ze heeft een eigen praktijk en werkt als psychologe in het Centrum voor Leerlingenbegeleiding in Brussel. Ze is er bevoegd voor het secundair onderwijs en geeft interne vorming.

PAULINA KOEMAN is cultureel antropoloog, niet-westers socioloog en oplossingsgericht psychotherapeut. Ze werkt op de jeugddienst van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg (CGG) Andante in Berchem. In de groepspraktijk Stresslabo in Loonbeek begeleidt ze volwassenen met stress- en burn-outklachten en jongeren met faalangst.

 

Specificaties

Taal: Nederlands

Verschijningsdatum: december 2014

Afmetingen: 24 x 16 x 1,1 cm

Aantal pagina’s: 136 pagina’s

Illustraties: met illustraties